Είσαι στο πρώτο έτος των σπουδών σου;

Τώρα είναι η ώρα να μάθεις για το επίδομα ενοικίου που κάθε Έλληνας φοιτητής μπορεί να λάβει, με την προϋπόθεση να ενοικιάζει φοιτητικό σπίτι.

Ειδικότερα, το Στεγαστικό Επίδομα των φοιτητών ανέρχεται στα 1500 ευρώ ή στα 2000 ευρώ, και απευθύνεται σε σπουδαστές ΑΕΙ (πρώην ΤΕΙ και Πανεπιστήμιο), σε φοιτητές Ανώτατης Εκκλησιαστικής Σχολής και πλέον στους Φοιτητές Δ.Ι.Ε.Κ. , οι οποίοι ενοικιάζουν σπίτι σε διαφορετική πόλη από την μόνιμη κατοικία τους. Το επίδομα καταβάλλεται καθόλη την διάρκεια των σπουδών.  

Τα 2000€ αφορούν όσους φοιτητές συγκατοικούν.

Το Στεγαστικό Επίδομα δεν σχετίζεται με το επίδομα ΙΚΥ-ΕΚΟ.

Σημειώστε την ημερομηνία τώρα!

Οι αιτήσεις για το Στεγαστικό Επίδομα των φοιτητών γίνονται από 1/6 έως 30/6 κάθε χρόνο!! Ενδεχομένως, τον Σεπτέμβριο να γίνουν ξανά ενεργές οι αιτήσεις για τους δικαιούχους για όσους δεν πρόλαβαν την παραπάνω προθεσμία φέτος.

Αναφορικά με το Δελτίο Τύπου

Η αίτηση για το στεγαστικό φοιτητικό επίδομα γίνεται ηλεκτρονικά και πρέπει βάση νόμου να υποβληθεί από τον δικαιούχο που βαρύνει ο φοιτητής, δηλαδή στην περίπτωση που οι γονείς είναι χωρισμένοι η αίτηση θα πραγματοποιηθεί από αυτόν που τον συμπεριλαμβάνει στην φορολογική του δήλωση ως εξαρτημένο μέλος.

Αν οι γονείς υποβάλλουν διαφορετικές δηλώσεις στην εφορία, την αίτηση για το επίδομα την υποβάλλει ένας εκ των δύο δικαιούχος, ο οποίος δηλώνει στην εφορία τον αριθμό των παιδιών που εξαρτώνται από αυτόν ώστε να υπολογιστεί ορθά ο οικονομικός παράγοντας.

Με βάση τον νόμο ο φοιτητής θεωρείται δικαιούχος μόνο αν είναι ορφανός από τους δύο γονείς, αν οι γονείς κατοικούν στο εξωτερικό, αν είναι πάνω από 25 χρονών (ημερομηνία γέννησης έως 31 Δεκεμβρίου 1996), ή υποβάλλει δική του φορολογική δήλωση και δεν είναι προστατευόμενο μέλος.

Η πρόσβαση στο επίδομα απαιτεί την ταυτοποίηση στο σύστημα  TAXIS.

Προτού υλοποιήσετε την αίτηση του κάθε έτους, βεβαιωθείτε ότι έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση για το έτος αυτό, ειδάλλως, η αίτηση δεν θα γίνει δεκτή.