Αρίστευσε μητέρα με 9 παιδιά

 

Μια μητέρα με 9 παιδιά κατάφερε να αριστεύσει στο δεύτερο πτυχίο της από το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στη Θεσσαλονίκη. Η τελετή διεξάχθηκε στις 18 Ιουλίου στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ και μόλις ακούστηκε το όνομα της Αλεξάνδρας Χοροζίδου – Τσανακτσίδου, η οποία πήρε το πτυχίο με άριστη βαθμολογία, τα χειροκροτήματα ήταν ηχηρά.

Η 41χρονη Αλεξάνδρα έχει 9 τέκνα, με την Ελισσάβετ (την μικρότερη) να βρίσκεται στην ηλικία των 2,5 χρόνων. Το πρώτο πτυχίο της πολύτεκνης μαμάς ήταν από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Η κα Χοροζίδου – Τσανακτσίδου ανακοίνωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι μόλις εισάχθηκε στο Πανεπιστήμιο είχε γεννήσει το 8 της παιδί και ότι όσο φοιτούσε απέκτησε το 8ο της παιδί. Η ίδια ανέφερε επίσης ότι ήξεραν πολύ λίγα άτομα, από τους συμφοιτητές της και τους καθηγητές της, ότι ήταν μια πολύτεκνη μητέρα, διότι δεν επιθυμούσε να έχει κάποια ειδική μεταχείριση.

Η κα Αλεξάνδρα δεν σταματά εδώ, αλλά  συνεχίζει και μετά το δεύτερο της πτυχίο. Έχει ως στόχο να γίνει parent coach – προσωπικός σύμβουλος για γυναίκες και μητέρες. Γι’ αυτό το λόγο πηγαίνει σε μαθήματα Personal and Executive Coaching, του οργανισμού International Coaching (ICF).

Η κα Αλεξάνδρα Χοροζίδου-Τσανακτσίδου, εκτός από το γεγονός ότι έχει δυο πτυχία, δημοσίευσε και δύο βιβλία. Το πρώτο έχει τίτλο «Το θαύμα εντός μου – Μέρες εγκυμοσύνης» όπου εκδόθηκε το 2019 και το δεύτερο βιβλίο «Στις φλόγες του Αη Λια», όπου δημοσιεύτηκε το 2022. Η κα Χοροζίδου-Τσανακτσίδου δήλωσε ότι τα παιδιά της δεν έχουν επιβαρυνθεί από τις ασχολίες της. Ανέφερε, τέλος, ότι δεν αναγκάζεται να σπουδάζει ή να γράφει βιβλία καθώς αυτά είναι τα ενδιαφέροντα της.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η κα Αλεξάνδρα είναι μία γυναίκα με πολλά ενδιαφέροντα. Πράγματι, απολαμβάνει αυτό που κάνει και δεν το θεωρεί αγγαρεία. Δείχνει να επιθυμεί συνεχώς την εξέλιξή της, θέτοντας νέους στόχους που την πηγαίνουν ολοένα και πιο κοντά στο όνειρό της.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κα Αλεξάνδρα Χοροζίδου-Τσανακτσίδου, βρίσκονται στο προσωπικό της blog: https://momyof6.wordpress.com/