Εκατό συμφωνίες με ΑΕΙ των ΗΠΑ

 

Εκατό σημαντικές συμφωνίες έκλεισαν ανάμεσα στα Ελληνικά ΑΕΙ και στα κορυφαία Πανεπιστήμια της Αμερικής, προσφέροντας πολλές δυνατότητες στους Έλληνες φοιτητές. Μία από τις σημαντικότερες συνέργειες που δρομολογήθηκε είναι η απόκτηση Πτυχίου από το Μίσιγκαν καθώς και η διεξαγωγή πρακτικής άσκησης στην Καλιφόρνια.

Συγκεκριμένα, οι φοιτητές του ΕΜΠ θα έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν των ΗΠΑ και ως εκ τούτου να μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο και από τα δύο ιδρύματα, το Μετσόβιο και το αμερικανικό. Αντίστοιχο πρόγραμμα σχεδιάζεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Επιπλέον, οι φοιτητές θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Καλιφόρνια για σπουδές ενός χρόνου κάνοντας παράλληλα και πρακτική άσκηση σε εταιρείες του Λος Αντζελες.

 Παράλληλα, πρόκειται να οργανωθούν θερινά σχολεία και μικρής διάρκειας προγράμματα στη Λήμνο, ενώ το αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα της Νομικής ΑΠΘ «διεκδικείται» από πέντε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι ένας ιδιαίτερα σημαντικός υποστηρικτής της συνεργασίας των αμερικανικών με τα ελληνικά ιδρύματα, εμφανίστηκε να είναι ο Τόμας Βόις από τη σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Ο κ. Βόις μιλώντας σε Έλληνες πανεπιστημιακούς για τη χώρα μας τόνισε: «This is the place to be».