Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου στον Άγιο Νικόλαο η εκδήλωση «Startup Factory 2.0 – Pitching event». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι φοιτητές που συμμετείχαν στο μάθημα “Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα” παρουσίασαν τις τελικές παρουσιάσεις των startup που ανέπτυξαν, παρουσιάζοντας τα pitch decks τους.

Οι startup επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος «Ψηφιακή Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα» από τις ομάδες των φοιτητών όπως αυτοί τις επέλεξαν.

Με βάση τις δικές τους επιχειρηματικές ιδέες, διαμορφώθηκε το επιχειρηματικό τους μοντέλο, πραγματοποιήθηκε ανάλυση της αγοράς και του ανταγωνισμού, δημιουργήθηκε ο προϋπολογισμός, και διαμορφώθηκε ένα χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες κινήσεις τους  προκειμένου να εισέλθουν στην αγορά και να αναπτυχθούν.

Από τις συνολικά 24 ομάδες, επιλέχθηκαν 6 για να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στην εκδήλωση “Startup Factory 2.0 – Pitching event”. Η παρουσίαση εν όψει επιχειρηματιών και στελεχών γνωστών εταιριών, όπως ο Μανούσος Πεδιαδίτης, Ιδρυτής, BioAroma Crete, η Εβελίνα Μπάκιντα, Διευθύντρια εκτελεστικού συμβουλίου, Chic Greek Business και ο Ιωάννης Παπαδημητρίου, Διευθυντής υποκαταστήματος Κρήτης Σόγια Ελλάς ΑΕ. Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, οι ομάδες αξιολογήθηκαν και λάβαν ανατροφοδότηση.

Οι κριτικές για όλες τις παρουσιάσεις ήταν εξαιρετικές, επιβεβαιώνοντας την άριστη δουλειά που επιτέλεσαν οι φοιτητές/φοιτήτριες κατά τη διάρκεια του εξαμήνου.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ανακηρύχθηκαν οι τρεις καλύτερες παρουσιάσεις από την επιτροπή αξιολόγησης και μία από το κοινό που παρευρέθηκε.

Την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης ανέλαβε ο Ιωσήφ Κωνσταντουράκης, ΕΤΕΠ του Τμήματος.