Ο Δραμινός Αλέξανδρος Νικήτας για δεύτερη φορά στο 2% των επιστημόνων παγκοσμίως

 

Ο Δραμινός Αλέξανδρος Νικήτας είναι Πολιτικός Μηχανικός – Συγκοινωνιολόγος και Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάντερσφιλντ. Σύμφωνα με την έγκριτη Λίστα Stanford/Elsevier κατατάσσεται στο 2% των κορυφαίων ερευνητών διεθνώς για το 2021, κάτι που είχε συμβεί και το 2020.

Το αντικείμενο Δραμινού Αλέξανδρου Νικήτα που διδάσκει στα πανεπιστήμια είναι οι μεταφορές και συγκοινωνιακός σχεδιασμός.

Το όραμά του είναι η δημιουργία «έξυπνων» πόλεων που έχουν ως γνώμονα τους πολίτες και τους επιτρέπουν να κινηθούν ευκολότερα ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να είναι φιλικοί προς το περιβάλλον. Με άλλα λόγια, στόχος του είναι η επίτευξη της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Επίσης, έχει αποτελέσει ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος στην πόλη της Δράμας με την παράταξη «πόλη+ζωή».

 

Η διάκριση του Αλέξανδρου Νικήτα γνωστοποιήθηκε από τη Λίστα Stanford/Elsevier, η οποία περνά από αξιολόγηση κάθε χρόνο εκατομμύρια επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Ειδικότερα, τα αποτελέσματα ανακοινώνονται από το Πανεπιστήμιο Stanford στα οποία περιλαμβάνονται οι πρώτοι 200.000 επιστήμονες στον κόσμο.

Αναμφισβήτητα, η Λίστα Stanford/Elsevier είναι έγκυρη καθώς εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία και στατιστικά κάθε χρόνο, τα οποία αφορούν επιστημονικά άρθρα και δημοσιεύσεις των επιστημόνων. Στο τέλος λαμβάνεται μία λίστα που περιέχει το 2% όλων των επιστημόνων, η οποία αποτελείται από 200.000 άτομα παγκοσμίως.

Αναφορικά με τη σειρά κατάταξης του Αλέξανδρου Νικήτα είναι 178η  θέση παγκοσμίως με βάση το αντικείμενο του που αφορά τις μεταφορές και τον συγκοινωνιακό σχεδιασμό. Επίσης, στο γενικό πλαίσιο επιτυγχάνει τη θέση 63.458. Με άλλα λόγια, βρίσκεται στους κορυφαίους 1% όλων των επιστημόνων στον κόσμο, που σημαίνει ότι κατατάσσεται σε ακόμη καλύτερη θέση σε σχέση με το 2020 που βρισκόταν στους πρώτους 85.000

Τέλος, για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το επιστημονικό προφίλ του Αλέξανδρου Νικήτα δίνεται η προσωπική του σελίδα στο Google Scholar: https://scholar.google.com/citations?user=ona_iy8AAAAJ&hl=el.