Στις 5 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των αποφοίτων των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, ενώ παράλληλα απονεμήθηκαν και οι Μεταπτυχιακοί Τίτλοι Σπουδών στον χώρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (www.eap.gr), στην Πάτρα.

Στην τελετή ορκωμοσίας συμμετείχαν 2.643 απόφοιτοι, με φυσική παρουσία, στο νεότευκτο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Πάτρα, η οποία διεξήχθη σε δύο συναπτά Σαββατοκύριακα, δηλαδή στις 28-29.01 και στις 04-05.02.

Επίσης, οι ορκωμοσίες μταδόθηκαν και ηλεκτρονικά μέσω του καναλιού του Ιδρύματος στο YouTube (Ορκωμοσία).

Στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκε. ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ομότιμος Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας Πρόεδρος του Ιδρύματος. Μάλιστα, επισήμανε την σπουδαιότητα του ακαδημαϊκού έργου του Ιδρύματος και την δυνατότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις νέες προοπτικές του εκπαιδευτικού ιδρύματος με την ίδρυση νέων καινοτόμων Προγραμμάτων Σπουδών και τη λειτουργία του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του ΕΑΠ, ενώ συνεχάρη τους αποφοίτους και τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία.

Στις τελετές μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν:

  • Ο Αντιπρόεδρος της Δ.Ε., Καθηγητής Κωνσταντίνος Καραμάνης,
  • Ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητής Εμμανουήλ Κουτούζης,
  • Η Διευθύντρια του Προπτυχιακού Προγράμματος «Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό», Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αντιγόνη Βλαβιανού Δετζώρτζη,
  • Ο Διευθυντής του Προγράμματος Σπουδών «Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός», Αναπληρωτής Καθηγητής Δημήτριος Φιλιππής,
  • Ο Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Σύγχρονες Τάσεις Στη Γλωσσολογία για Εκπαιδευτικούς», Καθηγητής Γεώργιος Ξυδόπουλος
  • Μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του Ιδρύματος.