Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σχολές Τρίκαλα

 

Τα Τρίκαλα είναι πόλη της δυτικής Θεσσαλίας, πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και Δήμου Τρικκαίων. Σύμφωνα με την απογραφή του 2021 ο Δήμος Τρικκαίων έχει πληθυσμό 78.508 κατοίκους.

Οι φοιτητικές εστίες δεν προσφέρονται σε όλα τα τμήματα, όπως στο τμήμα Φυσικής Επιστήμης και Αθλητισμού που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεν προσφέρεται στέγαση. Συνεπώς, για τους φοιτητές του ΤΕΦΑΑ δεν υπάρχουν φοιτητικές εστίες, από την άλλη στο τμήμα της ΣΜΥ (Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών) οι φοιτητές στις φοιτητικές εστίες είναι εσωτερικοί έχοντας άδεια εξόδου κάθε Σαββατοκύριακο. Διαφορετικά, υπάρχει δυνατότητα ενοικίασης γκαρσονιέρας (με ένα υπνοδωμάτιο) με κόστος από 170 ευρώ μέχρι και 250 ευρώ και τα υψηλότερα ενοίκια να σημειώνουν την τιμή των 500 ευρώ.

Στο κέντρο των Τρικάλων βρίσκονται οι χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας που επιλέγουν οι περισσότεροι φοιτητές. Υπάρχουν ήρεμες καφετέριες στην πλατεία του ΟΤΕ που προσφέρονται για καφέ αλλά και πολλά μπαράκια που το πρωί λειτουργούν σαν καφετέριες και το βράδυ σαν μπαρ. Είναι μία πολύ ζωντανή πόλη με πολλούς τρόπους διασκέδασης, κατάλληλη για φοιτητές.

Η εταιρία DatAnalysis με την πολυετή εμπειρία της στον χώρο της εκπαίδευσης προσφέρει υποστήριξη στους φοιτητές που επιλέγουν τις ακόλουθες σχολές.

Σχολή Επιστήμων Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας

Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας

Το Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε το 2019 με σκοπό την κατάρτιση επιστημόνων σε εφαρμογές διαιτολογίας και διατροφολογίας ώστε να βελτιωθούν οι διατροφικές συνήθειες αλλά ταυτόχρονα να βελτιωθεί και η ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Οι απόφοιτοι του Τμήματος έχουν το δικαίωμα να εργαστούν σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ως διαιτολόγοι ή ως ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και στην εκπαίδευση.

Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ιδρύθηκε το 1994 και συμπεριλαμβάνεται στην Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού και Διαιτολογίας από το 2019. Το Τμήμα έχει ως αποστολή του να προσφέρει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την επαγγελματική τους εξέλιξη, να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών ανεξαρτήτως ηλικίας σχετικά με βελτίωση της υγείας και να καλλιεργήσει την αθλητική ιδέα μαζί με την σημαντικότητα της φυσικής αγωγής. Το Τμήμα υποστηρίζει Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών και σε συνεργασία με άλλα Πανεπιστήμια.

Σχολές Καρδίτσα 

Σχολή Επιστήμων Υγείας

Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας  

Το Τμήμα Δημόσιας και Ενιαίας Υγείας έχει ως σκοπό του την έρευνα και την εκπαίδευση της εκτίμησης των αναγκών υγείας ,στη βελτίωση της υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος . Οι απόφοιτοι του Τμήματος θα έχουν το δικαίωμα επαγγελματικής σταδιοδρομίας σε υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας , Κτηνιατρικές Υπηρεσίες ,στους Διεθνείς και Διακρατικούς Οργανισμούς, όπως και στην έρευνα και εκπαίδευση.

Τμήμα Κτηνιατρικής

Το Τμήμα Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ιδρύθηκε το1993 και στοχεύει στην κατάρτιση επιστημόνων του κτηνιατρικού επαγγέλματος που απασχολούνται με την προστασία των ζώων και την υγεία, όμως παράλληλα καλλιεργεί και προάγει την κτηνιατρική επιστήμη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουγούνται. Το Τμήμα εκτός της δυνατότητας μεταπτυχιακών και διδακτορικών σπουδών, μετα το πέρας των προπτυχιακών σπουδών παρέχει και τίτλους μετεκπαίδευσης.