Πανεπιστήμιο Πατρών

Η Πάτρα είναι η μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου με πληθυσμό 167.446 κατοίκους, ενώ ο πληθυσμός του Δήμου Πατρέων  είναι 213.984 κατοίκους συνολικά σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Η Πάτρα είναι πρωτεύουσα της Αχαΐας και έχει οριστεί ως έδρα της Αποκεντρωμένης Διοικητικής Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, Ιονίου.

Εκτιμάται ότι κάθε χρόνο η πόλη υποδέχεται περίπου 4.000-5.000 φοιτητές και ότι στο σύνολο ακουμπάνε τις 50.000-55.000. Στην νέα χρονιά 2022-2023, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, στο Πανεπιστήμιο Πατρών οι νέοι φοιτητές ανέρχονται στους 3.806 καλύπτοντας τις διαθέσιμες θέσεις εισαγωγής για το έτος 2022-23.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι εγκατεστημένο στην Πανεπιστημιούπολη στο Ρίο δίπλα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, πιo απομονωμένο σε σχέση με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (πρώην ΤΕΙ) ακριβώς στην άλλη πλευρά της πόλης στην περιοχή Κουκούλι όπου γύρω του σε μικρή απόσταση υπάρχουν όλες οι υποδομές για να ζει κανείς.

Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν δύο ιδιωτικές φοιτητικές εστίες με επιπλωμένα διαμερίσματα μόνο για φοιτητές και φοιτητές ERASMUS.

Σχολή Επιστημών Υγείας 

Η Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Πατρών περιλαμβάνει 2 Τμήματα, τα οποία είναι:

Τμήμα Ιατρικής 

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Πατρών ιδρύθηκε το 1977 με στόχο την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στους φοιτητές προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, όπως και την ανάπτυξη τη έρευνας που ενσωματώνει όλες τις βασικές επιστήμες και τις κλινικές ειδικότητες με έμφαση στην καινοτομία και την πρόοδο της ιατρικής περίθαλψης.

Τμήμα Φαρμακευτικής 

Το Τμήμα Φαρμακευτικής ιδρύθηκε το 1977 και υποδέχτηκε τους πρώτους φοιτητές του το 1978. Ο στόχος του Τμήματος είναι η προετοιμασία των φοιτητών ώστε να καταστούν ικανοί να αντιμετωπίσουν τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις τη Φαρμακευτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, τα οποία αποτελούν την υψηλή εκπαίδευση των φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προσαρμόζοντας ένα Πρόγραμμα Σπουδών στις διαρκώς μεταλλασόμενες ανάγκες της Φαρμακευτικής Επιστήμης και Τεχνολογίας.