Το τμήμα «Διοίκηση Επιχειρήσεων» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), κατατάχθηκε στα 300 «Top Business Schools» και αποτελεί το μόνο Ελληνικό «Business School» κατηγορίας «4 Palmes» League.

 

Το «Eduniversal» αποτελεί μια αναγνωρισμένη κατάταξη των σχολών και πανεπιστημίων διοίκησης επιχειρήσεων, παγκόσμιας κλίμακας, που δημοσιεύει ετησίως τα καλύτερα «Business Schools» για περισσότερες από 150 χώρες.

 

Για την αξιολόγηση των «Business Schools» λαμβάνονται υπόψιν τα εξής κριτήρια:

  • η φήμη και η παγκόσμια επιρροή των ιδρυμάτων εκπαίδευσης
  • οι ακαδημαϊκές πιστοποιήσεις
  • η θέση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε άλλες διεθνείς κατατάξεις
  • η συμμετοχή τόσο σε εθνικούς όσο και διεθνείς οργανισμούς εκπαίδευσης
  • τις ψήφους των 1000συμμετεχόντων των «Business School» από τους πρυτάνεις

 

Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατατάχθηκε με 4 αστέρια στην «4 Palmes League – Top Business Schools with significant international influence», η οποία αποτελεί την δεύτερη υψηλότερη κατηγορία. Επιπλέον, αποτέλεσε και το μοναδικό τμήμα Ελληνικού Πανεπιστημίου που βρέθηκε στα 300 καλύτερα παγκοσμίως.

Ο αντιπρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), Βασδέκης Βασίλειος δήλωσε πως «Η πρόσφατη κατάταξη που δημοσιεύτηκε από την Eduniversal και τοποθετεί τη Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ – την πιο παλιά και φημισμένη Σχολή Διοίκησης στην Ελλάδα – στα 300 κορυφαία “Business Schools” του κόσμου, έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά διακρίσεων για το ΟΠΑ που τιμά πρωτίστως τη χώρα μας και εξαίρει το έργο του Πανεπιστημίου.»