Έρευνα Σεξουαλικής Παρενόχλησης AAUW
Ανάλυση
Η Έρευνα Σεξουαλικής Παρενόχλησης AAUW (ASHS) είναι ένα εργαλείο σχεδιασμένο για την αξιολόγηση της συχνότητας και των τύπων σεξουαλικής παρενόχλησης που βιώνουν τα άτομα σε διάφορα περιβάλλοντα, όπως οι εκπαιδευτικοί χώροι και οι εργασιακοί χώροι. Το εργαλείο αυτό είναι χρήσιμο για την κατανόηση των εμπειριών των ατόμων με τη σεξουαλική παρενόχληση και την ανάπτυξη στρατηγικών παρέμβασης και πολιτικών κατά της παρενόχλησης.
Στόχος
Ο στόχος της Έρευνας Σεξουαλικής Παρενόχλησης AAUW (ASHS) είναι να καταγράψει και να αναλύσει τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης σε διάφορα περιβάλλοντα, προκειμένου να εντοπίσει τις ανάγκες παρέμβασης και να βοηθήσει στη δημιουργία αποτελεσματικών πολιτικών και στρατηγικών πρόληψης και καταπολέμησης της σεξουαλικής παρενόχλησης.
Βαθμονόμηση
Η βαθμονόμηση της Έρευνας Σεξουαλικής Παρενόχλησης περιλαμβάνει:Εσωτερική Συνέπεια: Αξιολόγηση της αξιοπιστίας της κλίμακας μέσω του συντελεστή Cronbach’s alpha, ο οποίος συνήθως πρέπει να είναι υψηλός (π.χ. >0.70).Εγκυρότητα: Εξέταση της εγκυρότητας του εργαλείου, περιλαμβάνοντας τη συγκλίνουσα και διακριτή εγκυρότητα, για να διασφαλιστεί ότι το ASHS μετρά με ακρίβεια τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης.Διαφορετικές Δημογραφικές Ομάδες: Ανάλυση της εφαρμογής της κλίμακας σε διάφορες ηλικιακές ομάδες, φύλο, και πολιτισμικό υπόβαθρο για να εξασφαλιστεί η ευρύτερη εφαρμοσιμότητά της.
Βιβλιογραφία
Για τη βιβλιογραφία σχετική με το ASHS, μπορείς να ανατρέξεις στα εξής:American Association of University Women (AAUW). (2001). “Hostile Hallways: The AAUW Survey on Sexual Harassment in America’s Schools.” Washington, DC: AAUW.Fitzgerald, L. F., Drasgow, F., Hulin, C. L., Gelfand, M. J., & Magley, V. J. (1997). “Antecedents and consequences of sexual harassment in organizations: A test of an integrated model.” Journal of Applied Psychology, 82(4), 578-589.Koss, M. P., & Oros, C. J. (1982). “Sexual Experiences Survey: A research instrument investigating sexual aggression and victimization.” Journal of Consulting and Clinical Psychology, 50(3), 455-457.Nadler, A., & Fisher, M. (1980). “Sexual harassment of women in the workplace: A study of the prevalence and consequences.” Social Problems, 27(4), 352-366.