Κλίμακα Στάσεων Σχετικών με Σεξουαλικές Ανησυχίες

 

Ανάλυση

Η Κλίμακα Στάσεων Σχετικών με Σεξουαλικές Ανησυχίες (AROSCS) είναι ένα εργαλείο που αξιολογεί τις στάσεις και τις πεποιθήσεις των ατόμων σχετικά με τις σεξουαλικές ανησυχίες και προβλήματα. Το εργαλείο αυτό επικεντρώνεται στην κατανόηση των συναισθημάτων, των στάσεων και των αντιλήψεων που σχετίζονται με τις σεξουαλικές ανησυχίες και προβλήματα που ενδέχεται να βιώνουν τα άτομα.

Στόχος

Ο στόχος της Κλίμακας Στάσεων Σχετικών με Σεξουαλικές Ανησυχίες (AROSCS) είναι να παρέχει μια βαθιά κατανόηση των στάσεων και πεποιθήσεων που σχετίζονται με τις σεξουαλικές ανησυχίες. Το εργαλείο βοηθά στην αναγνώριση των παραγόντων που επηρεάζουν την αντιμετώπιση και τη διαχείριση των σεξουαλικών προβλημάτων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη στρατηγικών παρέμβασης και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Βαθμονόμηση

Η βαθμονόμηση της Κλίμακας Στάσεων Σχετικών με Σεξουαλικές Ανησυχίες περιλαμβάνει:Εσωτερική Συνέπεια: Αξιολόγηση της αξιοπιστίας της κλίμακας μέσω του συντελεστή Cronbach’s alpha, ο οποίος συνήθως πρέπει να είναι υψηλός (π.χ. >0.70).Εγκυρότητα: Εξέταση της εγκυρότητας του εργαλείου, περιλαμβάνοντας τη συγκλίνουσα και διακριτή εγκυρότητα, για να διασφαλιστεί ότι το AROSCS μετρά με ακρίβεια τις στάσεις που σχετίζονται με τις σεξουαλικές ανησυχίες.Διαφορετικές Δημογραφικές Ομάδες: Ανάλυση της εφαρμογής της κλίμακας σε διάφορες ηλικιακές ομάδες, φύλο, και πολιτισμικό υπόβαθρο, για να εξασφαλιστεί η ευρύτερη εφαρμοσιμότητά της.

Βιβλιογραφία

Για τη βιβλιογραφία σχετική με το AROSCS, μπορείς να ανατρέξεις στα εξής:Kaplan, H. S. (1974). “The New Sex Therapy: Active Treatment of Sexual Dysfunction.” New York: Brunner/Mazel.Meston, C. M., & Buss, D. M. (2007). “Why Humans Have Sex.” Archives of Sexual Behavior, 36(4), 477-507.Hurlbert, D. F., & Apt, L. (1994). “Sexual Satisfaction and Psychological Well-being in Women and Men.” Journal of Sex Research, 31(4), 233-239.Lammers, J., Stoker, J. I., Jordan, J., & Pollmann, M. (2011). “Power Increases Infidelity Among Men and Women.” Psychological Science, 22(9), 1194-1199.