Kλίμακα Στάσεων προς τη Σεξουαλικότητα

 

Ανάλυση

Η Κλίμακα Στάσεων προς τη Σεξουαλικότητα (ATSS) χρησιμοποιείται για να αναλύσει τις στάσεις και τις πεποιθήσεις των ατόμων σχετικά με τη σεξουαλικότητα, καλύπτοντας διάφορους τομείς, όπως η ηθική, η κοινωνική αποδοχή, και οι προσωπικές πεποιθήσεις για τη σεξουαλική συμπεριφορά.

Στόχος

Ο στόχος της Κλίμακας Στάσεων προς τη Σεξουαλικότητα (ATSS) είναι να προσφέρει μια σαφή εικόνα των στάσεων και των πεποιθήσεων που έχουν τα άτομα σχετικά με τη σεξουαλικότητα. Το εργαλείο χρησιμοποιείται για να κατανοήσει καλύτερα τις διαφορές στις απόψεις σχετικά με τις σεξουαλικές συμπεριφορές, να εντοπίσει τις προκαταλήψεις και τις προκαλούμενες στάσεις, και να βοηθήσει στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολιτικών που προάγουν την αποδοχή και την κατανόηση της σεξουαλικότητας.

Βαθμονόμηση

Η βαθμονόμηση της Κλίμακας Στάσεων προς τη Σεξουαλικότητα περιλαμβάνει:Εσωτερική Συνέπεια: Εξέταση της αξιοπιστίας της κλίμακας μέσω του συντελεστή Cronbach’s alpha, ο οποίος θα πρέπει να είναι υψηλός (π.χ. >0.70) για να εξασφαλιστεί η εσωτερική συνέπεια των ερωτήσεων.Εγκυρότητα: Αξιολόγηση της εγκυρότητας του εργαλείου, περιλαμβάνοντας τη συγκλίνουσα και διακριτή εγκυρότητα, για να διασφαλιστεί ότι η κλίμακα μετρά με ακρίβεια τις στάσεις προς τη σεξουαλικότητα.Διαφορετικές Δημογραφικές Ομάδες: Ανάλυση της εφαρμογής της κλίμακας σε διάφορες ηλικιακές ομάδες, φύλο, και πολιτισμικό υπόβαθρο για να εξασφαλιστεί η ευρύτερη εφαρμοσιμότητά της.

Βιβλιογραφία

Για τη βιβλιογραφία σχετική με την ATSS, μπορείς να ανατρέξεις στα εξής Schaefer, L. C., & Olson, D. H. (1981). “Attitudes toward sexuality and family: Development and validation of the Sexual Attitudes Scale.” Journal of Sex Research, 17(2), 123-136.Langer, E. J., & Rodin, J. (1976). “The effects of choice and personal responsibility for the aged: A field experiment in an institutional setting.” Journal of Personality and Social Psychology, 34(2), 191-198.Harris, M. B. (1997). “Sexual attitudes and behaviors: A review of research.” Sexuality Research & Social Policy, 2(3), 7-15.Simon, W., & Gagnon, J. H. (1986). “Sexual scripts: Permanence and change.” American Sociological Review, 51(4), 555-569.