Κλίμακα Στάσεων προς Ασυνήθιστη Σεξουαλικότητα

 

Ανάλυση

Η Κλίμακα Στάσεων προς Ασυνήθιστη Σεξουαλικότητα (ATUSS) στοχεύει στην αξιολόγηση των απόψεων των ατόμων για σεξουαλικές πρακτικές που δεν είναι ευρέως αποδεκτές ή που αποκλίνουν από τα παραδοσιακά πρότυπα σεξουαλικής συμπεριφοράς. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων όπως BDSM, πολυγαμία, ή άλλες εναλλακτικές σεξουαλικές πρακτικές.

Στόχος

Ο στόχος της Κλίμακας Στάσεων προς Ασυνήθιστη Σεξουαλικότητα (ATUSS) είναι να διερευνήσει τις στάσεις που έχουν τα άτομα απέναντι σε ασυνήθιστες σεξουαλικές πρακτικές και να εντοπίσει τις κοινωνικές και ατομικές προκαταλήψεις που μπορεί να επηρεάσουν την αποδοχή και την κατανόηση αυτών των πρακτικών. Το εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολιτικών που προάγουν τη σεξουαλική ανοχή και την καταπολέμηση των προκαταλήψεων.

Βαθμονόμηση

Η βαθμονόμηση της Κλίμακας Στάσεων προς Ασυνήθιστη Σεξουαλικότητα περιλαμβάνει:Εσωτερική Συνέπεια: Εξέταση της αξιοπιστίας της κλίμακας μέσω του συντελεστή Cronbach’s alpha, ο οποίος πρέπει να είναι υψηλός (π.χ. >0.70) για να διασφαλιστεί η εσωτερική συνέπεια των ερωτήσεων.Εγκυρότητα: Αξιολόγηση της εγκυρότητας του εργαλείου, περιλαμβάνοντας τη συγκλίνουσα και διακριτή εγκυρότητα, για να διασφαλιστεί ότι η κλίμακα μετρά με ακρίβεια τις στάσεις προς τις ασυνήθιστες σεξουαλικές πρακτικές.Διαφορετικές Δημογραφικές Ομάδες: Ανάλυση της εφαρμογής της κλίμακας σε διάφορες ηλικιακές ομάδες, φύλο, και πολιτισμικό υπόβαθρο για να εξασφαλιστεί η ευρύτερη εφαρμοσιμότητά της.

Βιβλιογραφία

Για τη βιβλιογραφία σχετική με την ATUSS, μπορείς να ανατρέξεις στα εξής:Schaefer, L. C., & Olson, D. H. (1981). “Attitudes toward sexuality and family: Development and validation of the Sexual Attitudes Scale.” Journal of Sex Research, 17(2), 123-136.Malamuth, N. M. (1989). “The effects of pornography on attitudes toward women and sexual aggression.” Journal of Sex Research, 26(4), 507-522.Harris, M. B. (1997). “Sexual attitudes and behaviors: A review of research.” Sexuality Research & Social Policy, 2(3), 7-15.Briere, J., & Jordan, C. E. (2004). “Violence against women and sexual aggression: Perspectives on risk and prevention.” Journal of Traumatic Stress, 17(5), 389-396.