Κλίμακα Έλξης προς Σεξουαλική Επιθετικότητα
Ανάλυση
Η Κλίμακα Έλξης προς Σεξουαλική Επιθετικότητα (ATSAS) αξιολογεί τις στάσεις και τις αντιλήψεις των ατόμων σχετικά με τη σεξουαλική επιθετικότητα. Εστιάζει στην κατανόηση των επιθυμιών, των φαντασιώσεων και των αντιλήψεων που σχετίζονται με τη σεξουαλική επιθετικότητα και τη βία.
Στόχος
Ο στόχος της Κλίμακας Έλξης προς Σεξουαλική Επιθετικότητα (ATSAS) είναι να κατανοήσει την ελκυστικότητα που νιώθουν τα άτομα για τη σεξουαλική επιθετικότητα και τη βία. Το εργαλείο επιδιώκει να αναδείξει πιθανές προβληματικές στάσεις και να συμβάλει στην ανάπτυξη προγραμμάτων εκπαίδευσης και παρέμβασης για την πρόληψη της σεξουαλικής βίας και της επιθετικότητας.
Βαθμονόμηση
Η βαθμονόμηση της Κλίμακας Έλξης προς Σεξουαλική Επιθετικότητα περιλαμβάνει:Εσωτερική Συνέπεια: Εξέταση της αξιοπιστίας της κλίμακας μέσω του συντελεστή Cronbach’s alpha, ο οποίος πρέπει να είναι υψηλός (π.χ. >0.70) για να εξασφαλιστεί η εσωτερική συνέπεια των ερωτήσεων.Εγκυρότητα: Αξιολόγηση της εγκυρότητας του εργαλείου, περιλαμβάνοντας τη συγκλίνουσα και διακριτή εγκυρότητα, για να διασφαλιστεί ότι η κλίμακα μετρά με ακρίβεια την έλξη προς τη σεξουαλική επιθετικότητα.Διαφορετικές Δημογραφικές Ομάδες: Ανάλυση της εφαρμογής της κλίμακας σε διάφορες ηλικιακές ομάδες, φύλο, και πολιτισμικό υπόβαθρο για να εξασφαλιστεί η ευρύτερη εφαρμοσιμότητά της.
Βιβλιογραφία
Για τη βιβλιογραφία σχετική με την ATSAS, μπορείς να ανατρέξεις στα εξής:Gingras, A. C., & Koss, M. P. (2007). “Sexual aggression and sexual fantasy: A review of research and implications for treatment.” Journal of Interpersonal Violence, 22(12), 1483-1503.Harrison, L. C., & McDonald, S. (2001). “Attraction to sexual aggression: Its measurement and implications.” Sexual Abuse: A Journal of Research and Treatment, 13(4), 277-292.Malamuth, N. M., & Check, J. V. (1981). “The attraction to sexual aggression scale: Development and validation.” Journal of Sex Research, 17(2), 160-173.Briere, J., & Jordan, C. E. (2004). “Violence against women and sexual aggression: Perspectives on risk and prevention.” Journal of Traumatic Stress, 17(5), 389-396.