Έρευνα Bully Survey [BS-11]
Ανάλυση
Η ανάλυση των δεδομένων που συλλέγονται από το Bully Survey περιλαμβάνει την επεξεργασία των απαντήσεων για να προσδιοριστεί η επικράτηση και η ένταση του εκφοβισμού μέσα σε μία ομάδα ή κοινότητα. Η ανάλυση μπορεί να περιλαμβάνει στατιστικές μετρήσεις όπως ποσοστά, μέσες τιμές, και συσχετίσεις μεταξύ διαφορετικών μεταβλητών, π.χ. ηλικία, φύλο, ή περιβάλλον. Στόχος είναι να αναγνωριστούν οι κύριες πηγές εκφοβισμού και να εντοπιστούν οι ομάδες υψηλού κινδύνου, ώστε να ληφθούν στοχευμένα μέτρα παρέμβασης.
Στόχος
Ο κύριος στόχος του Bully Survey είναι να εντοπίσει και να κατανοήσει την έκταση και τις μορφές του εκφοβισμού μέσα σε μια ομάδα ή κοινότητα, καθώς και να αναλύσει τις συνθήκες που ενδέχεται να συντελούν σε αυτό το φαινόμενο. Μέσω της αξιολόγησης, το εργαλείο αποσκοπεί στην ενημέρωση των υπεύθυνων για την εκπαίδευση, των γονέων, και των υπαλλήλων των σχολείων για την ανάγκη ανάπτυξης στρατηγικών πρόληψης και παρέμβασης. Επίσης, βοηθά στην παρακολούθηση της αποτελεσματικότητας των ήδη εφαρμοζόμενων προγραμμάτων και πολιτικών κατά του εκφοβισμού.
Βαθμονόμηση
Η βαθμονόμηση του Bully Survey περιλαμβάνει τη διαδικασία αξιολόγησης της ακρίβειας και της αξιοπιστίας του ερωτηματολογίου. Αυτό συνήθως γίνεται με τη χρήση στατιστικών τεχνικών όπως η ανάλυση αξιοπιστίας (π.χ. συντελεστής Cronbach’s alpha) και η ανάλυση εγκυρότητας (π.χ. κριτική εγκυρότητα, διακριτική εγκυρότητα). Η βαθμονόμηση εξασφαλίζει ότι το εργαλείο μετράει σωστά τις διαστάσεις του εκφοβισμού και παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη λήψη αποφάσεων.
Βιβλιογραφία
Swearer‚ S. M.‚ & Cary‚ P. T. (2003). Perceptions and attitudes toward bullying in middle school youth: A developmental examination across the bully/victim continuum. . Journal of Applied School Psychology‚ 19‚ 63–79.
Swearer‚ S. M.‚ Turner‚ R. K.‚ Givens‚ J. E.‚ & Pollack‚ W. S. (2008). “You’re so gay!”: Do different forms of bullying matter for adolescent males? School Psychology Review‚ 37‚ 160–173.