Εργαλείο Ανατροφοδότησης για την Ανάπτυξη Δύναμης Διάσωσης – Εκπαίδευση Έκτακτης Ανάγκης [FIRE-E]

 

Ανάλυση

 

Το Εργαλείο Ανατροφοδότησης για την Ανάπτυξη Δύναμης Διάσωσης – Εκπαίδευση Έκτακτης Ανάγκης (FIRE-E) σχεδιάστηκε για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων εκπαίδευσης έκτακτης ανάγκης για τις δυνάμεις διάσωσης. Το εργαλείο αυτό συλλέγει πληροφορίες σχετικά με διάφορες πτυχές της εκπαίδευσης, όπως την απόκτηση δεξιοτήτων έκτακτης ανάγκης, τη γνώση πρωτοκόλλων, την ασφάλεια και τη συνολική ικανοποίηση από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

 

Στόχος

 

Ο κύριος στόχος του FIRE-E είναι να συλλέξει ανατροφοδότηση από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα εκπαίδευσης έκτακτης ανάγκης για τις δυνάμεις διάσωσης. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, την αύξηση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος και την ενίσχυση της ικανοποίησης των εκπαιδευομένων.

 

Βαθμονόμηση

 

Η κλίμακα βαθμολογείται με τη χρήση ενός πενταβάθμιου συστήματος Likert, όπου οι απαντήσεις κυμαίνονται από “Διαφωνώ Απόλυτα” έως “Συμφωνώ Απόλυτα”.

 

Βιβλιογραφία

 

Kirkpatrick, D. L. (1996). “Evaluating Training Programs: The Four Levels.” Berrett-Koehler Publishers.

Salas, E., Tannenbaum, S. I., Kraiger, K., & Smith-Jentsch, K. A. (2012). “The Science of Training and Development in Organizations: What Matters in Practice.” Psychological Science in the Public Interest, 13(2), 74-101.

Noe, R. A. (2010). “Employee Training and Development.” McGraw-Hill Education.