Εργαλείο Ανατροφοδότησης για την Ανάπτυξη Δύναμης Διάσωσης – Ασκήσεις για Ανεξάρτητη Εργασία [FIRE-EV]
Ανάλυση
Το Εργαλείο Ανατροφοδότησης για την Ανάπτυξη Δύναμης Διάσωσης – Ασκήσεις για Ανεξάρτητη Εργασία (FIRE-EV) σχεδιάστηκε για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών ασκήσεων που προορίζονται για ανεξάρτητη εργασία από τα μέλη της δύναμης διάσωσης. Το εργαλείο αυτό συλλέγει πληροφορίες σχετικά με διάφορες πτυχές των ασκήσεων, όπως την απόκτηση δεξιοτήτων, τη σαφήνεια των οδηγιών, τη δυνατότητα εφαρμογής των γνώσεων και την ικανοποίηση από την ανεξάρτητη εκπαίδευση.
Στόχος
Ο κύριος στόχος του FIRE-EV Feedback Instrument είναι να συλλέξει ανατροφοδότηση από τους συμμετέχοντες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων ανεξάρτητης εργασίας.
Βαθμονόμηση
Η κλίμακα βαθμολογείται με τη χρήση ενός πενταβάθμιου συστήματος Likert, όπου οι απαντήσεις κυμαίνονται από “Διαφωνώ Απόλυτα” έως “Συμφωνώ Απόλυτα”.
Βιβλιογραφία
Kirkpatrick, D. L. (1996). “Evaluating Training Programs: The Four Levels.” Berrett-Koehler Publishers.
Salas, E., Tannenbaum, S. I., Kraiger, K., & Smith-Jentsch, K. A. (2012). “The Science of Training and Development in Organizations: What Matters in Practice.” Psychological Science in the Public Interest, 13(2), 74-101.
Noe, R. A. (2010). “Employee Training and Development.” McGraw-Hill Education.