Εργαλείο Ανατροφοδότησης για την Ανάπτυξη Δύναμης Διάσωσης – Ασκήσεις Επιτραπέζιας Προσομοίωσης [FIRE-PL]
Ανάλυση
Το Εργαλείο Ανατροφοδότησης για την Ανάπτυξη Δύναμης Διάσωσης – Ασκήσεις Επιτραπέζιας Προσομοίωσης (FIRE-PL) κατασκευάστηκε για να αξιολογήσει την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων επιτραπέζιας προσομοίωσης που χρησιμοποιούνται στα προγράμματα εκπαίδευσης και ανάπτυξης των δυνάμεων διάσωσης. Το εργαλείο αυτό συλλέγει πληροφορίες σχετικά με διάφορες πτυχές των ασκήσεων, όπως τη σαφήνεια των σεναρίων, τη συνεργασία των συμμετεχόντων, την εφαρμογή των δεξιοτήτων και τη γενική ικανοποίηση από την εκπαίδευση.
Στόχος
Ο κύριος στόχος του FIRE-PL Feedback Instrument είναι να συλλέξει ανατροφοδότηση από τους συμμετέχοντες σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ασκήσεων επιτραπέζιας προσομοίωσης. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της ποιότητας των ασκήσεων, την αύξηση της συνεργασίας και την ενίσχυση της ικανοποίησης των εκπαιδευομένων.
Βαθμονόμηση
Η κλίμακα βαθμολογείται με τη χρήση ενός πενταβάθμιου συστήματος Likert, όπου οι απαντήσεις κυμαίνονται από “Διαφωνώ Απόλυτα” έως “Συμφωνώ Απόλυτα”.
Βιβλιογραφία
Kirkpatrick, D. L. (1996). “Evaluating Training Programs: The Four Levels.” Berrett-Koehler Publishers.
Gibson, C. B., & Cohen, S. G. (2003). “Virtual Teams That Work: Creating Conditions for Virtual Team Effectiveness.” John Wiley & Sons.
Scholtes, P. R. (1998). “The Leader’s Handbook: Making Things Happen, Getting Things Done.” McGraw-Hill Education.