Δείκτης Προσωπικής Ευημερίας [PWI-7]
Ανάλυση
Ο Δείκτης Προσωπικής Ευημερίας βοηθά στην κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν την ευημερία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της ποιότητας ζωής σε διάφορους πληθυσμούς.
Στόχος
Ο κύριος στόχος του PWI είναι να μετρήσει την υποκειμενική ευημερία των ατόμων μέσω της αξιολόγησης της ικανοποίησης σε διάφορους βασικούς τομείς της ζωής.
Βαθμονόμηση
Ο PWI αποτελείται από 7 αντικείμενα που καλύπτουν το αίσθημα της ικανοποίησης από βασικούς τομείς της ζωής, όπως την υγεία, την ασφάλεια, τα προσωπικά σχέδια, την κατοικία, την οικονομική κατάσταση και τις σχέσεις. Οι συμμετέχοντες καλούνται να αξιολογήσουν την ικανοποίησή τους σε κάθε τομέα σε μια κλίμακα Likert 11 βαθμίδων, από 0 (καθόλου ικανοποιημένος) έως 10 (απόλυτα ικανοποιημένος). Η συνολική βαθμολογία προκύπτει από τον μέσο όρο των βαθμολογιών των επιμέρους τομέων.
Βιβλιογραφία
Cummins, R. A., Eckersley, R., Pallant, J., Van Vugt, J., & Misajon, R. (2003). Developing a national index of subjective wellbeing: The Australian Unity Wellbeing Index. Social Indicators Research, 64(2), 159-190.
International Wellbeing Group (2006). Personal Wellbeing Index (4th ed.). Melbourne: Australian Centre on Quality of Life, Deakin University.