Σεξουαλική Θυματοποίηση Γυναικών Κολεγίων

 

Περιγραφή

Η Κλίμακα Σεξουαλικής Θυματοποίησης Φοιτητριών (Sexual Victimization of College Women) είναι ένα εργαλείο σχεδιασμένο για να μετρήσει την έκταση και τη φύση της σεξουαλικής θυματοποίησης που υφίστανται οι γυναίκες στο πανεπιστημιακό περιβάλλον. Το εργαλείο αυτό παρέχει κρίσιμες πληροφορίες για την κατανόηση των επιπτώσεων της σεξουαλικής βίας και τη δημιουργία στρατηγικών παρέμβασης.

Στόχος

Ο στόχος της Κλίμακας Σεξουαλικής Θυματοποίησης Φοιτητριών είναι:
Καταγραφή Περιστατικών Θυματοποίησης: Να εντοπίσει και να καταγράψει περιστατικά σεξουαλικής βίας και θυματοποίησης που συμβαίνουν σε φοιτήτριες.
Κατανόηση Επιπτώσεων: Να κατανοήσει τις συνέπειες της σεξουαλικής θυματοποίησης στην ψυχολογική και συναισθηματική ευημερία των φοιτητριών.
Ανάπτυξη Παρεμβάσεων: Να παρέχει δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη παρεμβάσεων και πολιτικών πρόληψης ενάντια στη σεξουαλική βία στο πανεπιστημιακό περιβάλλον.

Ανάλυση

Η ανάλυση των δεδομένων από την Κλίμακα Σεξουαλικής Θυματοποίησης περιλαμβάνει:
Συλλογή Δεδομένων: Οι συμμετέχουσες φοιτήτριες απαντούν σε ερωτήσεις σχετικά με τα περιστατικά σεξουαλικής βίας που έχουν βιώσει, συμπεριλαμβανομένων γεγονότων όπως η παρενόχληση, η επίθεση και η βια.
Κατηγοριοποίηση Περιστατικών: Οι απαντήσεις κατηγοριοποιούνται για να αναγνωριστούν οι τύποι της σεξουαλικής θυματοποίησης και η σοβαρότητά τους.
Στατιστική Ανάλυση: Χρησιμοποιούνται στατιστικές μέθοδοι για την ανάλυση των δεδομένων και την κατανόηση των σχετικών παραγόντων, όπως η συχνότητα των περιστατικών και οι συνέπειές τους στην ψυχολογική υγεία.

Βαθμονόμηση

Η βαθμονόμηση της Κλίμακας Σεξουαλικής Θυματοποίησης περιλαμβάνει:
Χρήση Κλιμάκων Likert: Οι συμμετέχουσες αξιολογούν τη συχνότητα και τη σοβαρότητα των περιστατικών σεξουαλικής θυματοποίησης σε κλίμακες Likert.
Υπολογισμός Δεικτών: Οι απαντήσεις συγκεντρώνονται και αναλύονται για να υπολογιστούν δείκτες για την έκταση και τη φύση της σεξουαλικής θυματοποίησης.
Ανάλυση Σχέσεων: Εξετάζεται η σύνδεση μεταξύ των περιστατικών σεξουαλικής θυματοποίησης και άλλων παραμέτρων, όπως οι ψυχολογικές επιπτώσεις και οι συνθήκες του πανεπιστημιακού περιβάλλοντος.

Βιβλιογραφία

Koss, M. P., Gidycz, C. A., & Wisniewski, N. (1987). “The Sexual Experiences Survey: A Research Instrument for Use with Female College Students”. Journal of Consulting and Clinical Psychology.
Fisher, B. S., Cullen, F. T., & Turner, M. G. (2000). “The Sexual Victimization of College Women”. National Institute of Justice.
Tjaden, P., & Thoennes, N. (2000). “Full Report of the Prevalence, Incidence, and Consequences of Violence Against Women: Findings from the National Violence Against Women Survey”. National Institute of Justice.
Smith, P. H., & Freyd, J. J. (2014). “The Impact of Sexual Assault on College Women: A Longitudinal Study”. Journal of Trauma & Dissociation.